Достойно! Илия Савов намери чанта с голяма сума пари и документи, предаде я на полицията

неделя, 06 октомври 2019 г.

30-годишният смолянчанин Илия Савов за пореден път намерил чанта до сградата на пощата в центъра на Смолян вчера по време на автомобилно шоу Smolyan Race 2019 . "Издирвам собственичката, за да й върна чантата с парите и документите, каза за SmolyanNews.com Илия.

В чантата е имало портфейл с над 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и лична карта на собственичката Таня Коленарова. В присъствието на медии и пред областната дирекция на МВР днес в 12 часа Илия върна на жената крупната сума и документите. Той няколко пъти я помоли да преброи парите, но тя категорично отказа. „Не вярвах, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е достоен човек и ми върна вярата в доброто“, каза развълнуваната жена. Илия намира раницата и чантата до сградата на Пощата в Смолян по време на зрелищното автомобилно шоу. След като издирил собственичката чрез фийсбук и медиите Илия уговорил с нея час да се срещнат днес в 12.00 часа пред сградата на ОД на МВР, за да и върне парите.

Благодарната жена даде на Илия сто лева,а той каза, че веднага ще ги дари за благотворителната кауза на „Смолян рейс“, а именно младия мъж Алкан да събере пари за операция, за да може да проходи. Мечтата на Илия е да ремонтира банята в общинското жилище в което живее, както и да има семейство за което да се грижи.

Дори и за миг не би си помислил да присвои парите въпреки, че много хора му се чудели защо не ги задържи за себе си, а ги връща. 30-годишният мъж благодари на община Смолян за помощта, която му оказват, както и на други добри хора. Това е вторият случай, в който Илия намира изгубено портмоне. Миналата година до кино „Дружба“ в Смолян той откри портфейл с 1000 евро и лева, намери собственичката, а тя от своя страна го почерпи с шоколад. Илия е сирак, израснал в дом. Той не търси и благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо по човешките закони. Благородният мъж е изявен общественик, участва във всички спортни и културни събития в община Смолян.

Екипа на SmolyanNews.com поздравява Илия за достойната постъпка, нека бъде пример за всички и му пожелава здраве и да сбъдва мечтите си!

БРАВО!

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009