Детска градина в Доспат с ново оборудване

Детска градина в Доспат с ново оборудване

С ново оборудване се сдобиха две от групите в ЦДГ „Слънце” – гр.Доспат. 40 гардеробчета, 2 броя секции-библиотеки, 2 бюра, 4 броя маси, 48 броя легла нов паркет в двете занимални, както и 50 комплекти завивки за децата, изброява Анелия Хаджиева, директор на детското заведение. Децата, педагозите и родителите а изключително радостни от това. От тяхно име благодарност отправиха към кмета на община Доспат Антим Пържанов, защото условията за отглеждане и възпитаване на децата вече са изцяло модерни.

От своя страна Антим Пържанов обясни, че условията във всички детски градини се подобриха значително през последните години. В селата Бръщен и Късак се откриха допълнителни групи. Училищата също се ремонтират и обновяват. Той потвърди това с конкретни примери: ремонтът на училището в Барутин /смяна на дограмата и саниране/, сега се ремонтира по европроект ПГ „В.Левски”, като се смени дограмата, санира се и е предвиден ремонт в осветлението.

Общината спечели проект за саниране изцяло на СОУ „Д.Благоев” – гр.Доспат. Същото училище има подменена дограма. Училищата в по-малките населени места също са с ремонтирани и обновени бази.

В община Доспат има 10 училища, четири от които в Чавдар, Црънча, Бръщен и Любча са защитени. Детските градини са седем на брой. В община Доспат няма закрити училища, съобщава вестник на община Доспат.

Вирни се горе