Десетки миряни се помолиха пред чудотворната икона на Света Богородица - Златна Ябълка в Чепеларе

  Десетки миряни се помолиха пред чудотворната икона на Света Богородица - Златна Ябълка в Чепеларе

Митрополит Николай донесе светинята в града и прочете проповед на вярващите

“Държавата нехае, тя е равнодушна и като че ли жестока към българската младеж и деца.” Това заяви Пловдивският митрополит Николай по време на проповед пред десетки миряни в Чепеларе.

Владиката пристигна в родопския град с чудотворната икона на Света Богородица – Златна Ябълка.

Дядо Николай упрекна политиците и медиите, че рушат църквата, която е останала единственият стожер за народа.

“Родителите сега са улисани в голямата шетня на бизнеса, нямат време да се погрижат за децата си и голямата част ги изпускат по пътя на живота си. И като се обърнат и видят, че ги няма, питат къде е църквата. А кой я потърси църквата? Кой не хвърли камък и не я поруга, кой не се изгаври от тези политици, държавници и медии с църквата?”, каза владиката.

И заподозря: “Май някой е наумил да превземе нашето отечество, ей така, без война. Или по-скоро с война против църквата, защото тя остана единствената крепост на нашата нация, единственото, което не могат да продадат на чужди интереси. Опитват се да сринат тази крепост.”

Митрополитът напътства миряните, че “ценностите на Европа” за съвместно съжителство без брак, които ни се натрапвали, са грях и зло. “Християнското православно семейство и него искат да унищожат, да го превърнат в договор, някаква сделка, накрая искат да се купуват и продават децата”, предупреди той.

И призова да “бдим духовно, за да не надделее злото в нашето отечество, защото тогава ще настане мрак, плач и скърцане със зъби”.

Вирни се горе