БЧК – Смолян набира средства за пострадалите от наводнинията

 БЧК – Смолян набира средства за пострадалите от наводнинията

Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в наводнените територии на страната и изразява своята солидарност с пострадалото население. Секретариата на БЧК – Смолян е в постоянна връзка със структурите в страната и тези в засегнатите региони. На този етап е мобилизиран ресурс от близките областни организации – Силистра, Стара Загора и др. От щабовете на пострадалите региони няма заявена потребност от допълнителна материална помощ. Областната организация на БЧК – Смолян е в готовност за кампания. Важно на този етап да се прави динамична оценка на потребностите и при заявена потребност ще обявим кампания.

Отговаряйки на многото желаещи да станат дарители даваме съвет да направят своя жест във финансово изражение – дарения в касичките на БЧК, превод на банковата сметка за пострадалите или SMS на открития за целта номер.

В сградата на ОС на БЧК – Смолян е открит фондонабирателен пункт с касичка на БЧК. Желаещите да дарят средства , могат да го направят, като събрани средства ще бъдат преведени незабавно по банковите сметки за подпомагане на пострадалите от наводненията в Североизточна България.

На телефон 0301/63297 може да се обадите и да заявите своята готовност като дарител, като посочите името, телефонен номер за връзка и дарението, което ще направите при обявяване на кампания в област Смолян.

Българският Червен кръст открива и специална банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната).

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев. Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:

през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES

с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи, се посочва в съобщението.

Вирни се горе