Атрактивни и забавни игри за деца организираха младежите от доброволния отряд към РД ПБЗН - Смолян

Атрактивни и забавни игри за деца организираха младежите от доброволния отряд към РД ПБЗН - Смолян

  За децата от Ресурсен център – гр. Смолян бяха подготвени разнообразни и весели игри в двора на пожарната в Смолян днес, на 4 декември, петък, от 14.30 ч. Спасители, пожарникари и младежки доброволен отряд показваха на децата как да бъдат точни, бързи, смели и много внимателни в концентрацията си по време на всяка отделна игра. Противопожарните автомобили представляваха особен интерес за тях, като ги разгледаха отвътре и отвън, а сигналните сирени бяха задействани за малко специално за тях. След като приключиха с демонстрациите, младежите от доброволния отряд бяха подготвили специални награди за всяко дете.

От миналата година до сега в област Смолян се наблюдава тенденция за увеличаване на желаещите да се включат в доброволни формирования, като до този момент са създадени 9 такива – във почти всички общини в областта, а общият им брой от 63-ма през 2014 година е нараснал на 94. Всички те осъществяват своята дейност съгласно „Наредба за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях”, приета с ПМС 123/25.06.2012 г.  Набирането на доброволци се осъществява от кмета на съответната община след взето решение на общинския съвет. Информация може да потърсите сайта на Главна дирекция ПБЗН и в общинската администрация по местоживеене.

За първи път на този ден в света се чества през 1985 г. по инициатива на ООН като израз на уважението и благодарността на обществото към дейността на доброволците. На този ден вниманието ни е насочено към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Вирни се горе