23-годишен мъж ще отговаря пред съда за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества

23-годишен мъж ще отговаря пред съда за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества

Районна прокуратура-Смолян – Териториално отделение-Чепеларе, внесе в съда обвинителен спрямо Д.Б., на 23 г., за това, че на 28.12.2018 г., в с.Павелско, обл.Смолян, е управлявал лек автомобил, марка “Опел Зафира”, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

На 28 декември 2018 г. в с. Павелско, обл. Смолян, обвиняемият Д.Б. шофирал лек автомобил, марка “Опел Зафира”, като бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършен тест за употреба на алкохол с техническо средство “Алкотест Дрегер” е установено, че Д.Б. управлявал автомобила след употреба на алкохол – 0,66 промила на хиляда, за което му е бил съставен Акт за установяване на административно нарушение. С техническо средство е установено, че обвиняемият шофирал и след употреба на наркотични вещества – амфетамини.

Със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка, издадена от РУ на МВР-Чепеларе, временно е било отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство на обвиняемия, както и е прекратена регистрацията на лекия автомобил, марка „Опел Зафира“, считано от 28.12.2018 г. Предстои Районен съд-Чепеларе да насрочи заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе