2.5 млн. лева доход декларира смолянчанин пред приходната агенция

2.5 млн. лева доход декларира смолянчанин пред приходната агенция

Жител на Смолянска област декларира пред НАП доход от близо 2.5 млн. лв., придобит от свободна професия. Върху тази сума е внесен данък от близо 200 000 лв., възползвайки се от полагащата се отстъпка от 5%.

На 30 април изтича срокът, в който физическите лица трябва да подадат декларации за облагане на доходите. Ако направят това до 11 февруари /тъй като 10 февруари е неделя/ и платят дължимият налог в срок ще ползват 5% отстъпка. Същата отстъпка се ползва и ако платят данъка и подадат декларацията по интернет с електронен подпис до 30 април тази година, припомниха от пресцентъра на приходната агенция.

Най-лесният и удобен начин за деклариране на доходите е подаването на декларацията с баркод. Тя е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че във формуляра няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично. След като декларацията бъде попълнена електронно, трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно. При разпечатването й се генерира баркод, който съдържа цялата въведена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП без човешка намеса. Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации може да получите на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор от цялата страна.

Вирни се горе