Жителите на Белев дол: „Не искаме да живеем повече с капризите на безотговорния кмет на Петково”

вторник, 08 октомври 2019 г.

„Тоталната зависимост на нашето красиво село от по-голямото Петково ни поставя в зависимост от капризите на тамошния кмет и неговата партийна обвързаност”. Това беше общото мнение на жителите на най-отдалеченото от общинския център село Белев дол на среща с кандидатите за общински съветници от местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ” (Местна коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) и нейния кандидат за кмет Кирил Хаджихристев.

На непринудената среща в читалището стана ясно още, че представителите на общинската администрация са посетили еднократно и инцидентно селото за последните 8 години и категорично са се отказали да се ангажират с решаването на някои от неговите належащи проблеми. Недоволството на хората бе напълно оправдано заради това, че Белев дол десетилетия се намира в периферията на каквито и да е ангажименти на община Смолян. „Ние имаме две жени от селото, които са ангажирани по програмата за временна трудова заетост и дори не работят тук, а в село Петково със заповед на тамошния кмет. При това са принуждавани сами да заплащат транспорта си дотам”, каза ръководителят на читалището Радослав Чолаков. „А точно тези жени могат да поддържат нашето село и поне да осигуряват добър външен вид на неговите улици”, добави той.

Белев дол е село , в което местните жители са доказали, че полагат редовно доброволчески труд и ентусиазирано се включват в самостоятелни селски инициативи. Пример за това е строежът на читалището и на помещение за обреди към гробищния парк. В този смисъл желанието им сами да изберат и предложат на общината свой селски наместник е напълно оправдано, твърдят те. Кандидатът за кмет на „НОВОТО ВРЕМЕ” (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) Кирил Хаджихристев заяви пред жителите на селото, че редовните му посещения в населеното място в последните две години са му дали пълна и ясна информация за неговто състояние. Той се ангажира с желанието на местните хора да получат улеснена комуникация с бъдещата общинска власт, за да решават по-лесно затлачените с години проблеми на населеното място.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Източник: Пресцентър МК "Новото време"

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009