Новото време: Недопустимо е Мугла да живее изолирано от нормалния живот на смолянска община

Новото време: Недопустимо е Мугла да живее изолирано от нормалния живот на смолянска община

„Разрушаващото се от десетилетия като село Мугла е онова, което ни е превърнало във втора категория хора!” Около това мнение се обединиха жителите на с. Мугла при срещата си с кандидатите за съветници от местна коалиция „Новото време” (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) и кандидатът за кмет на общината, Кирил Хаджихристев.

Макар и интегрална част от община Смолян, Мугла продължава да е трудно достъпно село, което провокира много силни изселнически процеси и спадащ интерес на инвестиционна активност от страна на местния бизнес. „Водопроводът вътре в селото също е остарял и достатъчно амортизиран, а и пътната мрежа в него също е в плачевно състояние… И това допълнително травмира живота на жителите”, заяви бившият кмет на Мугла Сийка Радева. Тя изрази още голямата болка на жителите на селото заради продажбата на сградата на местната здравна служба, която е строена с доброволния труд на жителите на Мугла: „Все едно парче от сърцето ни откъснаха – ние някога се обединихме и със собствени средства съграедихме тази сграда, а сега тя се продава без да е потърсено мнението ни… Това е жалко, грозно и разочароващо. И ние няма да забравим лесно това” . Срещата разкри и друг голям проблем на жителите на Мугла – безконтролното узурпиране на спорни имоти (бивши овчарници). Жителите на селото заявиха, че подобни действия са предприети от местен жител, който е успял да подготви тихомълком докупентите за прехвърляне на имотите. „Как така се случва, че овчарниците ни, които ние сме поддържали с десетилетия, грижели сме се за тях, отглеждали сме животните си там, днес за една нощ се превръщат в собственост на друг? Възможно ли е това да се случи на друго място в България? ”, питаха недоволни жители на селото.

Кандидидатите за общински съветници от „Новото време” д-р Димитър Пампоров и адвокат Димтър Марев увериха жителите на Мугла, че никой не може да отнеме частен имот при наличие на нотариален акт за собственост. Те поеха ангажимент да съдействат за проверка на случая и призоваха присъстващите да подготвят документите си за собственост.

В допълнение представителите на „Новото време” поеха ангажимент да подкрепят ремонта на дървения мост в селото, който е в лошо състояние. Жителите заявиха, че помнят добре, че именно ангажиментът на „Новото време” да поиска общинските власти отпускане на средства за ремонта на местното читалище е донесъл реално средствата. „Ние, за разлика от представителите на други политически партии, не сме преставали да търсим редовен контакт с вас в последните 4 години и това ми дава основание да поискам подкрепата ви за мен”, заяви канадидатът за кмет на „Новото време”, Кирил Хаджихристев.

„Недопустим е фактът, че някога процъфтяващо, със собствена селска икономика, днес Мугла оцелява благодарение единственно на на природни красоти”, каза още той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе