Дора Янкова: В партньорство с гражданите ще обновяваме Смолян

Дора Янкова: В партньорство с гражданите ще обновяваме Смолян

Това заяви кандидатът за кмет от БСП на община Смолян Дора Янкова на предизборна среща на 9 октомври, в кафе „Виктория“ на Новия център. Ние сме пред вас, за да споделим онова, което свършихме през изтеклия мандат и онова, което сме предвидили за следващия. Идвам тук с програма за работа на общината до 2015 година. Би било хубаво ако и другите кандидати имаха визия за онова, което ще става в нашата община, за да има основа за дискусия, но не е така. Те залагат на отрицанието и конфронтацията. А от подобен подход няма никаква полза.

Листата на БСП за общински съветници е съставена от хора с авторитет, специалисти в своята област, хора на които може да се разчита. Заедно с тях и с всички вас ще имаме грижата да променим и обогатим модела на самоуправление. Да създадем условия за включване на науката, на младите хора, на специалистите от различните области в икономиката на общината. Да ценим интелекта на всеки и особено на онези, които са готови да работят не само за себе си, а и за обществото. Готова съм да предложа ежегоден фестивал на иновациите и креативността, за да приложим целия опит, натрупан през годините по разработването и изпълнението на проекти от европейски програми. В тази връзка е и стремежът ни да въведем електронната община, за да доведем административните услуги до всеки човек, да подобрим работа с домоуправителите…

Когато говорим пред вас за бъдещите ни планове, го правим спокойно, защото имаме защитени проекти за 70 млн. лв. С приключването на втория етап от водния цикъл, Смолян ще е единственият град в България през 2015 година с 95% подновена водна и канализационна мрежа. Правим необходимото туризмът да се превръща в индустрия, да предлага на хората повече услуги и работни места, да разширява трансграничното ни сътрудничество със съседна Гърция. В момента изпълняваме три съвместни проекта. Подновихме изцяло уличното осветление и днес градът ни е осветен през всичките часове на нощта. Търсим инвеститор за топлоцентралата, като предпочитанията ни са към биомасата и използването й за отопление и осветление. Очакваме да се появи сериозен партньор за плувния басейн, за част от спортните имоти в града. Разчитаме на вашето съгласие и съдействие за саниране на повече жилища, а защо не и на цели комплекси.

В програмата сме заложили разкриването на 1000 нови работни места, като повечето от тях ще гарантират трайна заетост на младите хора. Каквото и да правим, каквито и планове да чертаем, всичко ще бъде заедно с вас – гражданите на Смолян и селищата от общината. Защото знаем, че властта произтича от вас и принадлежи на вас.

В своето изложение Дора Янкова отдели специално внимание на хората със здравословни проблеми и инвалиди. Тя подчерта, че нашият град е трудно достъпен и особено за хората с проблеми. Това ще бъде важен акцент от бъдещата работа на общината. Ако проблемът в държавните и общински институции е решен, това не е така в жилищните комплекси, кварталите и махалите. За израстването на едно общество се съди по отношението му към хората в неравностойно положение. Всички ние им дъ лжим повече грижа и повече внимание.

Инженер Анастас Устабашиев представи състава на листата за общински съветници от БСП.

Купуването и продававето на гласове е престъпление.

Вирни се горе