Дора Янкова получи Златен плакет от Варненския свободен университет за принос в развитието на науката и образованието

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова бе удостоена с ъс Златен плакет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ за заслугите й към развитието на образованието, науката в Родопите и по повод 20-годишнината на ВСУ. Награждаването се състоя на официалното откриване на новата академична учебна година и връчването на дипломите на 130-те абсолвенти.

Заедно с кандидат кметът Д. Янкова бяха и представители от листата за общински съветници на БСП: Иван Апостолов, Петър Харадинов и Павлина Марковска. Иван Апостолов бе отличен с грамота и почетна Юбилейна монета на университета. Учебната година беше открита от ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д-р Анна Недялкова и директора на Филиала проф. Павел Павлов.

През новата учебна година в университета ще се обучават общо 1500 студенти, 200 от тях са първокурсници. Проф. Недялкова благодари на Дора Янкова за подкрепата в последните години и подчерта, че тя е сред малкото кметове в страната с отношение към науката и образованието.

Дора Янкова поздрави студентите и преподавателите с откриването на академичната учебна година и изрази гордостта си от факта, че Варненският университет е сред водещите в страната. „Когато в криза се говори за изход аз знам, че трябва да има повече наука и икономика, а това става с учене през целия живот“. Тя благодари на ръководството на университета за инвестицията в Родопите, чрез която много млади хора получават качествено образование. „Бъдещето принадлежи на вас, така че учете, млади приятели и градете съвременна България“, пожела кандидатът за кмет.

Янкова направи парично дарение от 1000лв. за Фондация „Родопски ценности“, която отпуска стипендии на отличници и социално слаби студенти. Тази година стипендии ще получават 10 души.

Купуването и продаването на гласове е пръстъпление

Източник: Предизборен щаб на БСП – Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009