Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от БСП почетоха големия християнски празник Петковден

Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от БСП почетоха големия християнски празник Петковден

Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от листата на БСП почетоха големия християнски празник Света Преподобна Параскева /Петка/ Търновска – Петковден. В община Смолян има три православни храма, носещи името на светицата – в кв. Устово, село Момчиловци и село Фатово.

В село Фатово храмовият празник уважиха кандидатите за общински съветници: инж. Атанас Устабашиев, Михаил Генчев и Стефан Сабрутев. Църквата днес празнува двоен празник, тъй като се навършват 140 години от построяването й. По този повод тримата дариха икона и средства за поддържането на храма. Тържествена света литургия в храма отслужи лично духовният водач на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион.

На службата в параклиса „Св. Петка“ в кв. Устово присъстваха кандидатите за общински съветници: Петър Харадинов, Ангел Добриков, Илия Годев и Георги Кисьов. Четиримата запалиха свещ за здраве и поздравиха жителите на квартала с празника. Литургия отслужи отец Васил Маджаров, който благослови миряните и изрази радост от факта, че храмът в гробищния парк е възстановен преди 6 години с общи усилия на жителите на квартала.

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова уважи храмовият празник на параклиса „Св. Петка“ в село Момчиловци. Заедно с кандидатът за кмет на селото Мария Никова и кандидатът за общински съветници от БСП Радой Краев и Петър Харадинов поздравиха събралото се множество за празника и запалиха свещ за здраве и за починалите си роднини. Църковната служба бе водена от отец Николай, след което участваха в организираната благословена трапеза.

Купуването и продаването на гласове е пръстапление

Вирни се горе