За пета поредна година Смолян ще бъде домакин на регионалното ученическо състезание „Лъвски скок”

сряда, 18 февруари 2015 г.

92-ма ученика от 10 учебни заведения в Смолянска област ще защитават честта на своя патрон „Васил Левски” в регионалното състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе на 19 февруари, /четвъртък/ от 10:30 часа във Физкултурния салон на ГПЧЕ „Иван Вазов”- Смолян. Това съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 142 години от гибелта на Апостола на свободата. За поредна година Община Смолян ще е домакин, съвместно с Общински комитет „Васил Левски” – Смолян, Регионалния инспекторат по образованието и ПМГ „Васил Левски”. Спортната надпревара се организира за пета поредна година в Смолян. Със свои отбори ще участват ПМГ „Васил Левски” – Смолян, Професионална гимназия „Васил Левски” – Доспат, УО „Васил Левски” – Девин и 7 основни училища от Златоград и селата Буйново, Чавдар, Змеица, Ерма река, Боровина и Средец. Тяхното участие в състезанието от една страна е израз на преклонението и почитта към живота и делото на ненадминатия борец за освобождението на България, а от друга – популяризиране и приобщаване на подрастващите към спортуването и физическата култура, посочи Керкелова.

В състезанието „Лъвски скок” учениците са разпределени в четири възрастови групи. Отборите на I-ва и II-ра група  се състоят от по четирима състезатели, съответно от  III-IV клас и V-VIII клас от всяко училище.  В III и IV група участват по 6 състезатели от гимназиите, разпределени на IX-X клас и XI-XII клас. Според регламента на спортната изява учениците от I-ва и II-ра възрастова група ще се състезават в дисциплините „Скок на дължина от място” и „Щафета с преодоляване на препятствия”. Стартовете за III-та и IV-та възрастова група са в дисциплините „Троен скок” и щафета „Совалково бягане” с преодоляване на препятствия. Училището, събрало най-много точки от двете дисциплини в съответната възрастова група, ще спечели купата „Лъвски скок”. Ще бъдат дадени две купи – една за основните училища и една за гимназиите. Класираните до трето място ще получат медали. Във всички възрастови групи при момчетата и момичетата ще бъдат отличени индивидуално за най-добро постижение в скока от място и тройния скок. Индивидуални награди ще има и за всички участници. Наградите се осигуряват от организаторите на състезанието.

Призът „Лъвски скок” е учреден от Общински комитет „Васил Левски” в Смолян на 19 февруари 2011 година и неговият пръв носител е ОУ „Васил Левски” – Златоград.

Източник: Пресцентър на община Смолян

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009