Ученици от Смолян изработват уникати

Ученици от Смолян изработват уникати

Уникалните произведения на младите артисти предизвикаха голям интерес

Учениците от училищата за изкуства в Трявна, Троян и Смолян се представиха със свои произведения в зала “Виваком арт хол” в София, съобщиха от център Алос.

Ръчно изработените произведения на изкуството, създадени в ателиета СЕКТОР АРТ по керамика, детски играчки, рисунки, дърворезба и текстил в училищата, предизвикаха голям интерес.

Базарът на стоки от неправителствени организации се проведе в четвъртък по инициатива на Българския център за нестопанско право (БЦНП). На щандове през целия ден бяха изложени ръчно изработените сувенири, предмети за бита, бижута и дори мед – продукцията на социални предприятия, работещи за различни каузи, а мотото на събитието беше „Готови ли сте да пазарувате с кауза?” Базарът беше н в рамките на програмата “Предприемачество за нестопански организации” 2016/2017 на БЦНП, с подкрепата на Фондация “Америка за България” и Фондация “УниКредит”.

СЕКТОР АРТ е бранд, чрез който ученици от художествените гимназии могат да предлагат свои произведения и да получават реално заплащане за идеите и труда си. По този начин те се подготвят за сериозните предизвикателства на бъдещия им професионален живот. Принципите на функциониране на пазара, конкурентната среда и механизмите за продажба на произведенията на изкуствата и занаятите са само част от тези предизвикателства.

Предлаганите ученически произведения са уникати. Те биха били прекрасни подаръци, с които се оказва подкрепа и на най-младите художници на България и могат да бъдат закупени и на сайта на СЕКТОР АРТ.

Вирни се горе