„Център за социална рехабилитация и интеграция” Златоград откри изложба

петък, 30 ноември 2012 г.

По случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, във фоайето на общинска администрация Златоград се откри изложба на картини, които са нарисувани с маслени бои и торцвани от хората, ползватели на социални услуги, включени в Клуб „Творчество”, модул „Трудотерапия и арттерапия” към Центъра за социална рехабилитация и интеграция – гр.Златоград. Под ръководството на психолог, трудотерапевт и арттерапевт, потребителите усвояват умения и сръчности за моделиране и декориране на предмети, подходящи техники на изпълнение и основни цветови комбинации на декоративната композиция в приложното изкуство.

Чрез изкуството те подобряват психо – емоционалното си състояние, развиват основни двигателни умения, концентрация, прецизност и точност на движенията. По този начин у потребителите се формират естетически нагласи, развитие на пространствено мислене и усещане за форма. Изработването на даден продукт се извършва на етапи, така че всеки член на групата може да се включи във всеки етап и да допринесе за крайния продукт според своите възможности.

По този начин се организира свободното време на хората с увреждания и се насърчава и подкрепя социалното, емоционалното и културно развитие на всеки потребител на социалната услуга като доказателство за това, че всеки човек може да развие потенциала си и да бъде ценен участник в живота на общността.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009