Тодор Капитанов представи новата си книга „Шкембе чорба за душата“

Тодор Капитанов представи новата си книга „Шкембе чорба за душата“

Тодор Капитанов представи новата си книга „Шкембе чорба за душата“, като я предостави безплатно в електронен вариант на широката публика. Четивото е естествено продължение на първата му книга „Парадигми“, която бе една от най- четените на български автор за 2011-та година.

В „Шкембе чорба за душата“ ще откриете хумористични миниатюри, придружени с илюстрациите на друг смолянчанин- небезизвестният гайдар Николай Беляшки.

Книгата може да прочетете www.shkembe.blogspot.com

“Докато събирах текстовете, установих, че няма мъдрости или афоризми, които са помогнали на прочелите ги да заживеят по- щастливо. Същото важи за книгите и наръчниците в жанра на личностното развитие и себепознанието от рода на „Как да бъдем успешни“, „Как да живеем позитивно“ и, разбира се, класиката „Пилешка супа за душата“. Избрах заглавието на настоящето четиво като иронична реплика към споменатата горе мейнстрийм литература, която яростно се опитва да ни внуши, че прочитайки една книга, можем да се приучим на човешки качества като състрадателност, отдаденост, щедрост и пр. Прочитайки „Шкембе чорба за душата“ също няма да разберете как да заживеете по- щастливо. Единствено може да се забавлявате”- сподели на презентацията Тодор Капитанов.

Из „Шкембе чорба за душата“

Внимавайте, когато общувате с жена. Твърдението, че нейното “не”, понякога означава “да”, е опровергано от доста наивници, които сега излежават присъди. Но пък няма прецедент, че женското “искам”, може да се разбира като “не искам”.

Не е вярно, че мъжът иска само едно нещо от жената. Той иска три неща- първо, второ и десерт.

Дали хомофобите се обиждат, когато някой им каже, че очаква от тях обратна връзка?

Жените не могат да си обяснят какво толкова интересно има в играта на табла. Поради тази причина, когато мъжът покани жена си да хвърли някой зар с него, тя обикновено се съгласява и наистина хвърля заровете… в боклука.

Вирни се горе