ТАЛАНТЛИВАТА ПОЕТЕСА ЕКАТЕРИНА ГЛУХОВА ПРЕДСТАВИ ОСМАТА СИ КНИГА „КУХИНИ“

ТАЛАНТЛИВАТА ПОЕТЕСА ЕКАТЕРИНА ГЛУХОВА ПРЕДСТАВИ ОСМАТА СИ КНИГА „КУХИНИ“

Почитателите на творчеството на талантливата Екатерина Глухова се срещнаха с нейната поезия, която тя нарича негримирана. В Изложбената зала на КДК в Смолян днес беше представена осмата й книга „Кухини“.Събитието беше оповестено като музикално-поетично матине и беше точно такова. С нейната поезия тя запълни и кухините на всички присъстващи , засегна вечни теми и ги накара да се замислят, и надникнат във вътрешния им свят.

За книгата и Екатерина говори Захаринка Куцева, преподавател по български език и литература в Професионалната гимназия за приложни изкуства. Тя каза, че Владимир Сабоурин пише към визитката на стихосбирката: „Харесвам стихотворения, които не се взират навътре в себе си, там, където въпреки всички романтични обещания, има само отражение на „буржоазния” интериор”. Тази е осмата книга на младата и напориста поетеса Екатерина Глухова. Музикалната част беше представена от квартет „ Freija” – Пловдив. Той изпълни древни скандинавски напеви, традиционна музика и славянски песнопения.

Председателят на Дружеството на СБП Светозар Казанджиев обяви в препълнената зала, че от 1 януари т.г. талантливата поетеса е вече член на Съюза на българските писатели. Успех на Екатерина и ще очакваме романа й, за който тя загатна, че вече пише.

Вирни се горе