Родопският драматичен театър с онлайн излъчване на спектакли

четвъртък, 19 март 2020 г.

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов” – Смолян предприема он-лайн акция, насочена към българските драматурзи в страната и чужбина – РДТТ (Родопски дебют на театрални текстове).

Първото онлайн представление ще бъде на 27 март- Международния ден на театъра. Смолянската трупа ще играе пред интернет аудиторията на 27 март постановката “Театър, любов моя” от Валери Петров, режисьор Емилия Ованесян. От РДТ предвиждат да покажат и архивни видео записи на спектакли от минали сезони.

От културната институция предоставят възможност на всеки автор да ни изпрати непубликувана негова пиеса, на която ние ще дадем платформа за живот. Избраните творби ще бъдат представени под формата на сценично четене с част от нашите актьори и излъчени на живо през интернет страницата. "Нека в началото да започнем с текстове, с не повече от пет персонажа, за да пазим максимално добре препоръките за събиране на по-малко хора на едно място. Очакваме предложенията на драматурзите! Надяваме се тази акция да открие чудесни автори и пиеси. Изпращайте предложенията си на sonja.yosifov@teatarsmolyan.com, rdt_smolyan@abv.bg или на страницата ни https://www.facebook.com/RodopiTheatre/", съобщиха от РДТ.

Краен срок няма, има само начален и той е точно… сега!

РДТ си запазва правото да отложи или отмени всяка инициатива, ако тя не съответства на актуалните към момента забрани и/или препоръки на Националния оперативен щаб, Министерски съвет, Министерство на културата и Община Смолян. Публика няма да бъде допускана на тези представяния, преди забраната за посещение на културни институти да бъде отменена.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009