“Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!”

сряда, 28 февруари 2018 г.

От 18-ти до 23-ти февруари Европейският информационен център “Европа Директно” Смолян бе домакин на младежки обмен „Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!” (Youth Europe’Lab: Hello I’m young and I will change the world!) по програма „Еразъм+”. Този проект се осъществява от 5 европейски организации, членове на информационната мрежата Europe Direct на Европейската комисия.

В младежката „лабораторията” за обмен на идеи за „събаряне” на стените между хората взеха участие общо 45 младежи от България, Испания, Франция, Швеция и Северна Ирландия. Освен обсъждането на актуални за ЕС теми като: миграцията, изграждането и премахването на стереотипи, бъдещето на ЕС, младежите споделиха културата и кулинарията на своите страни. Споделените мисли и чувства по някои от дискутираните теми чрез похватите на изкуството, разкриха креативността и свободомислието на младежите.

Програмата на участниците в обмена бе наситена и с посещения на местни забележителности. В Регионалния исторически музей освен запознаване с богата колекция от експонати, младежите имаха възможност да се включат в работилница за изработване на мартеници. В с.Широка лъка станаха свидетели на възхитителен концерт от български песни и танци на възпитаници от НУФИ Широка Лъка, който завърши с голямо международно хоро. В планетариума младите хора се пренесоха в Космоса и „видяха” красотата на Всемира. Следващият обмен по проекта ще се проведе в град Баена, Испания и в него ще участват шестима младежи от Смолян. През 2016 и 2017 година общо 12 младежи от България участваха в обмени по проекта във Франция и Швеция.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009