Дрога за 1 милион откриха в дискотека в Доспат

Дрога за 1 милион откриха в дискотека в Доспат

Служители на сектор „Борба с организираната престъпност” – Смолян и ОДМВР – Смолян разкриха плантация за отглеждане на канабис в гр. Доспат,съобщиха от полицията в Смолян.

На 17 август около 13:00 часа в помещение на дискотека „Стар лайт” в гр.Доспат, ул.”Първи май” №3, ползвано от К. К. на 55 години от Доспат е извършена полицейска проверка от служители на БОП и ОДМВР – Смолян. При проверката е установено, че дискотеката, която не функционира, се полза като плантация за отглеждане на марихуана на площ от 110 кв.м. В нея са монтирани климатици, кварцови лампи, влагомери, венилатори, изолация, релета, трансформатори и система за напояване. При проверката са открити общо 1011 броя растения в различна зрялост с височина от 50 до 150см. Иззети са и листна маса и цвят с общо тегло 82 килограма.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство. До момента ползвателя на дискотеката се укрива и същия се издирва от органите на реда. В хода на работата по случая е установено, че ползваният от 55-годишният мъж лек автомобил „Порше Кайен” е бил откраднат и през м.май 2012г. е бил обявен за издирване от 04-РУП – СДВР. Работата по случая продължава.

Вирни се горе