Разкриха крадецът на цигари - 38-годишен пловдивчанин

Разкриха крадецът на цигари - 38-годишен пловдивчанин

Служители на ОД МВР-Смолян разкриха 7 кражби на цигари от търговски обекти и задържаха извършителя на деянията, съобщиха оттам.

На 19.08.2017 г. в резултат на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на извършени кражби на територията на ОД МВР Смолян около 07.00 ч. в гр. Чепеларе бе установен Т. Г. /38-годишен/ от гр. Пловдив, криминално проявен за много и различни престъпления. В момент на напускане на територията на ОД МВР Смолян, Т. Г. е задържан от служителите на РУ-Чепеларе, в обществен превоз – автобус, изпълняващ линията гр. Смолян – гр. София. При извършената полицейска проверка на лицето са намерени и иззети два сака, съдържащи общо 351 кутии цигари от различни марки и пари на обща стойност 500 лева – предмет на посегателство от търговски обект в гр. Смолян. В хода на незабавно проведените оперативни издирвателни мероприятия (ОИМ) по случая е установена съпричастността му към извършени още 6 кражби на територията на ОД МВР Смолян, както и на други такива на територията на ОД МВР – Пловдив.

Той е задържан в РУ-Смолян. Работата по случая продължава, като се извършват ОИМ и процесуално-следствени действия под наблюдението на Районна прокуратура – Смолян.

Вирни се горе