Петима задържани при специализирана полицейска операция в Смолян

Петима задържани при специализирана полицейска операция в Смолян

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян се проведе Специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, пътната безопасност и установяване на лица с две и повече висящи дела

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Смолян, на 11 и 12 февруари 2020 г., служители на ОД на МВР – Смолян проведоха Специализирана полицейска операция на територията на Смолянска област, за противодействие на престъпления, свързани с държането и разпространението на наркотици, пътната безопасност и за установяване на лица с две и повече досъдебни производства. В резултат на предприетите действия за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани са пет лица:

М.Р., на 33 г., за това, че в жилището си в гр.Смолян, е държал високорискови наркотични вещества – 0,96 грама марихуана, две розови таблетки, реагиращи при извършения полеви наркотест на „опиати" с бруто тегло 0,91 грама,

Е.М., на 16 г., за това,, че в гр. Златоград, държал във вътрешния джоб на якето си 41 броя топчета, обвити в станиолени свивки, съдържащи суха тревна маса – канабис, с бруто тегло 55,99 грама.

З.Т., на 22 г., за това, че в гр. Рудозем, е управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, под въздействието на наркотични вещества, установено с техническо средство.

Д.К., на 66 г. На 11.02.202 г., за това, че в с.Барутин, обл. Смолян, управлявал лек автомобил, марка “ВАЗ 2101”, със служебно прекратена регистрация през януари 2016 г. Спрямо четиримата задържани са образувани бързи производства, които се наблюдават от прокуратурата.

По време на Специализираната полицейска операция е задържан и 26-годишен мъж от гр. Гоце Делчев, обл. Благоевград, който се е укривал от изтърпяване на наложено му наказание „Задържане в поделенията на МВР“ за извършена хулиганска проява.

Проведени са и превантивни мероприятия спрямо 17 криминално проявени лица.

По линия на контрол на безопасността на движението са проверени 180 моторни превозни средства и 210 лица. Установени са 93 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение и 97 фиша, връчени са 25 електронни фиша.

Вирни се горе