Намериха починал турист в района на "Чудните мостове" край Чепеларе

Намериха починал турист в района на "Чудните мостове" край Чепеларе

При спасителна опрерация намериха починал турист в района на “Чудните мостове” край Чепеларе,съобщиха от полицията.

Вчера за времето от 19.30 ч. до 22.30 ч. в района на хижа „Чудните мостове”, землище на с. Забърдо, общ. Чепеларе, се проведе спасителна операция за намирането на загубил се в гората турист – 30-годишен мъж от гр. София. Около 14.00 ч. същия ден младият софиянец тръгнал на разходка в планината и след като не се появил в продължение на няколко часа, неговите приятели сигнализирали за изчезването му на спешния тел. 112.

Незабавно са предприети действия за намирането му. В издирването са се включили 14 служители от РУП – Чепеларе, един служител на ОД МВР – Смолян със следово куче, 3 служители на ОУ ПБЗН – Смолян, 4 доброволци от Планинска спасителна служба – гр. Чепеларе и 4 доброволци от с. Забърдо. След няколко часа издирване, мъжът е намерен починал в основата на 40-метрова скала.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП – Чепеларе. При извършения оглед първоначални данни за насилствена смърт не са установени. Тялото на починалия е приведено в МБАЛ гр. Смолян за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе