Миньор пострада по време на работа в рудник “Бориева”

вторник, 23 август 2016 г.

32-годишен миньор е получил тежки травми на двете си очи и множество наранявания по тялото. Инцидентът е станал снощи около 19 часа в рудник “Бориева”, участък “Петровица” в Мадан, докато бурил. По първоначални данни е получил тежки травми на двете си очи и множество наранявания по тялото. Оказана му е спешна медицинска помощ и е транспортиран за лечение в УМБАЛ “Св. Георги” – гр. Пловдив. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Мадан и дирекция инспекция по труда – гр. Смолян. Причините са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

„Вече извършваме проверка, но на този етап не мога да коментирам каквото и да е“, съобщидиректорът на Дирекция „Инспекция по труда” в Смолян инж.Емилия Даракчиева, пред Дарик. Според нея има доста версии, но още нищо не е ясно и обстоятелствата около инцидента тепърва ще се изясняват. „Това, което знаем за момента е, че има набити твърди частици под високо налягане от материала, който е добивал в рудника по очите и тялото. Как са попаднали те там е твърде рано да дадем отговор. Доколкото знам от медиците, няма опасност за живота му, но има заплаха да остане без зрение“, коментира още инж. Даракчиева.

От лечебното заведение съобщиха, че в момента пострадалият е в операционна и едва, след като приключи хирургичната му интервенция на очите ще стане ясно, какво му е състоянието и какви са му шансовете за възстановяване на зрението.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009