МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ ПО ВРЕМЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ

неделя, 23 декември 2018 г.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници рязко се увеличава вероятността от възникване на пожари на обществени места или в частни домове, като най-честите причини са: паленето на свещи или бенгалски огън по елхите; ползване на пиротехнически изделия – ракети, пиратки или фойерверки. За недопускане на инциденти РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян напомня да се спазват следните препоръки за безопасност:

  • Коледните елхи да бъдат здраво закрепени и да се поставят далеч от пердета или други горими материали, да не се поставят в непосредствена близост до отоплителни и нагревателни уреди и по тях да не се палят свещи и бенгалски огън;
  • Да не се използват саморъчно изработени електрически ефекти;
  • Да не се оставят деца да играят без наблюдение около елхите;
  • Използването на фойерверки да става само под контрола на възрастни и съгласно указанията на фирмата-производител.
  • Процесът на горене е особено интересен за малчуганите, а детската игра с огън е сред причините за пожар с тежки последици! Техният интерес може да бъде задоволен с разяснение на ползата от огъня и вредата от пожари. Не разрешавайте на децата да си играят с кибрит или сами да палят свещи. Не ги оставяйте сами вкъщи при работещи отоплителни уреди! Никога не ги заключвайте!
  • Складирани горими вещи и материали на балконите представляват опасност при попадане на фойерверки, сигнални ракети или други небрежни действия.

При инцидент, незабавно потърсете помощ на телефона за спешни повиквания – тел. 112!

Ръководството на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян Ви желаят весела Коледа и спорна и щастлива Нова година!

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009