Баба олекна с 3 000лв. по схемата "Ало-ало"

Баба олекна с 3 000лв. по схемата "Ало-ало"

На 27.11.2013 г. на домашния телефон на 70-годишна жителка на с. Оградна, общ. Неделино, се обадило непознато лице, което се представило за лекар и съобщило, че дъщеря й е болна от свински грип и за лечението й са необходими 3000 лева. По заръка на мнимия доктор възрастната жена предала парите в плик на двама непознати млади мъже. Малко по-късно жената разбрала, че е станала жертва на измама и сигнализирала в полицията.

Незабавно в селото е изпратен полицейски екип, който установил мъжете, на които възрастната жена предала парите – двама 23-годишни жители на мадански села. В хода на работата по случая е изяснено, че по-рано двамата са получили предложение по телефона да транспортират срещу заплащане “пакет с документи” от посочен адрес в с. Оградна до Северна България. След като взели пакета от възрастната жена, двамата млади мъже все пак решили да проверят какво са наети да транспортират и го отворили.

Виждайки парите в него, те се досетили, че са били въвлечени в измамна схема и поели обратно към дома на възрастната жена, за да й върнат дадената сума. Тогава били спрени от полицейския екип. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Златоград, съобщиха от полицията.

Вирни се горе