16 сигнала за един ден, заради проливните дъждове в ПБЗН - Смолян

16 сигнала за един ден, заради проливните дъждове в ПБЗН - Смолян

На 16 сигнала за оказване на съдействие, след проливните дъждове, са се отзовали служителите на РС ПБЗН в смолянско. Служителите на РС ПБЗН – Девин са оказали съдействие за отпушване на бент на рибарник в местността „Струилица“; отводняване на къща, магазин и склад за авточасти. Няма пострадали граждани.

В Смолян е получен сигнал за паднала подпорна стена, която укрепва речното корито на ул.“Бяло море“ в гр. Смолян Сигнал за Служителите на РС ПБЗН – Смолян са обезопасили район. Освен това те са съдействали за отводняване на запушена шахта – водосток в с.Требище; за отводняване на сутерен на хотелски комплекс „Падалото“ и бензиностанция „Газпром“; построили са диги от чували с пясък за отклоняване водата от придошла река край промишлена зона Бостина и край производствена база „Екобрикети“, намираща се в гр.Смолян, която била застрашена от водата от придошло дере.

Служителите на РС ПБЗН – Златоград и РС ПБЗН – Рудозем са отводнявали съответно мазе на жилищен блок и автосервиз. В Мадан спасителите са отводнявали котелно помещение, намиращо се в училището в гр.Мадан на ул.“Паисий Хилендарски“. Няма пострадали граждани.

Служители на РС ПБЗН – Доспат са се отзовали на четири сигнала: с помощта на лодка и водолазно оборудване са спасени 6 малки кученца до римския мост в местността „Бралото“; отводнявали две улици в село Барутин, където реката минава в близост до електрически стълб и може да го подкопае; отводнявани са изба в къща, намираща се в с.Късак, както и два имота, три дърварника, склад към магазин за хранителни стоки и един етаж от къща в с.Барутин, където построили дига от чували с пясък и укрепване на брега на реката. Екипите са направили дига от 85 чувала с пясък. Няма пострадали граждани.

Вирни се горе