ОИК в област Смолян получиха хартиените бюлетини за гласуване в местните избори и националния референдум

ОИК в област Смолян получиха хартиените бюлетини за гласуване в местните избори и националния референдум

Днес, 19 октомври, около 14:30 часа, пред сградата на Областна администрация – Смолян бяха доставени хартиените бюлетини за гласуване в местните избори. Автомобилът, превозващ бюлетините от Пловдив до Смолян, беше охраняван от служители на МВР и придружаван от служители на Областна администрация – Смолян. Пломбата, поставена на каросерията, в която се превозват бюлетините, беше отстранена след проверка на целостта й.

Хартиените бюлетините за националния референдум бяха доставени в петък, на 16 октомври, и до днес се съхраняваха в помещение в сградата на Областна администрация – Смолян, подсигурено със СОТ и видеонаблюдение.

По законово установения ред, председателите на Общинските избирателни комисии в областта или упълномощени лица приемат хартиените бюлетини за гласуване в местните избори и в националния референдум и ги извозват до съответната община, охранявани от екипи на МВР. До изборния ден Общинските избирателни комисии в десетте общини в област Смолян – Баните, Борино, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем, Смолян и Чепеларе, ще съхраняват хартиените бюлетини за местните избори и националния референдум. В общините бюлетините се съхраняват от ОИК в специално предназначени помещения, оборудвани със СОТ и видеонаблюдение, до които достъпът на външни лица е строго ограничен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе