Лидерът на ДПС Лютви Местан от Доспат: Не позволявайте на този хищник - страха да изяде съвестта ви

 Лидерът на ДПС Лютви Местан от Доспат: Не позволявайте на този хищник - страха да изяде съвестта ви

Препълнената зала на читалището в Доспат посрещна председателя на ДПС Лютви Местан, зам.-председателя на НС и ДПС доц. д-р Алиосман Имамов, зам.-председателя на ДПС и АЛДЕ и евродепутат Филиз Хюсменова, секретаря на ЦОБ на ДПС и народен представител Мустафа Карадайъ, областния председател на ДПС Смолян и кандидат за кмет на община Смолян Салих Аршински, д-р Нигяр Джафер – народен представител от 42-то Народно събрание и Бюрхан Абазов – изпълнителен директор на сдружение „Толерантност”. Централният лъч пристигна, за да даде своята подкрепа за кандидата за кмет на Доспат Пламен Айвазов, за кандидатите за общински съветници, както и за кандидат кметовете на населени места.

“Доспат и Девин са едновременно голяма грижа и болка за ДПС. Ето това дойдох да споделя с вас, да споделя причината, поради която губим изборите. Не политически, не идеологически, губим ги заради нещо друго.” каза лидерът на ДПС Лютви Местан от трибуната. В емоционално слово той сподели негативния опит от технологията на провеждане на изборите. Той припомни за изборния резултат в Доспат през 2011 година и каза “При свободен избор, при гарантиране на свободна воля на избирателите от Доспат Пламен Айвазов ще спечели изборите с над 70%. Аз съм убеден в това. Само че за съжаление и на тези избори макар натискът днес да не е толкова видим, както през 2011 година той е факт, аз получавам хиляди сигнали, че отново горските служители и другите държавни служители се занимават с пряка партийна пропаганда в полза на други политически сили вместо да изпълняват своите служебни задължения.”

Местан допълни “Имам призив основно към управляващите партии и към основния управляващ субект, поне през последните три дена от кампанията избирателите от Доспат да бъдат оставени на мира и да могат да изразят свободно волята си, т.е. да гласуват по съвест. Уважаеми братя и сестри, да позволите на страха да победи съвестта ви е все едно да предадате себе си преди Движението за права и свободи, повтарям да позволите на този хищник – страха, да изяде съвестта ви и да гласувате от страх, а не по съвест означава преди всичко да предадете себе си. Само че аз ви познавам като горди родопчани и вие няма да допуснете това. Точно за това и точно в този миг, искам да ви предам поздравите на създателя на Движението за права и свободи, поздравите на гордия Ахмед Доган, на Сокола, който ми заръча да ви кажа следното “2011 година ме слушаха, ама май не ме чуха докрай, сега им предайте г-н Местан и моята любов и моята болка и призива ми “бъдете родопски соколи”.” Гласувайте с гордостта и със съвестта си и ще победите!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе