Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” закри предизборната си кампания в Смолян

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” закри предизборната си кампания в Смолян

В залата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” Национален фронт за спасение на България и ВМРО закриха предизборната си кампания в Смолян. “Не случайно избрахме тук в Смолян да закрием нашата кампания. Приживе Николай Хайтов стана патрон на телевизия “Скат”, а неговите думи „Изтървем ли България, изтървали сме всичко” станаха мотото на Патриотичния фронт НФСБ и ВМРО, с който ние участваме на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Това заяви Силвия Трендафилова – водач на листата. "Ние сме единствената партия, която не води специална предизборна кампания, нашата кампания ние я водим в продължение на 20 години от екрана на телевизия "Скат”. Това е кампания за утвърждаване на българската история, българските традиции, българският фолклор и защита и отстояване на българските национални интереси, заяви още Трендафилова. В продължение на 25 години нас ни управляват като ни противопоставят едни срещу други, на граждани и селяни, на русофили на русофоби, на българи християни и българи – мохамедани. Крайно време е да сложим точка на това противопоставяне и да видим това, което ни обединява, а не това, което ни разделя, категорична беше Силвия Трендафилова в своето обръщение към симпатизантите на Патриотичния фронт. Според нея това, което ни обединява, е, че ние сме част от българската нация, ние сме българи без значение какво е нашето вероизповедание. Затова трябва да работим заедно и с всички усилия да направим така, че да спасим България.

"Искам да ви призова на 5 октомври да облечете най-празничните си дрехи, да излезете от вкъщи с високо вдигната глава, ведро и да отидете да гласувате. Това е денят, в който се решава съдбата на България. Преди да влезем в тази зала поднесохме венец пред паметника на Николай Хайтов и пред паметника на полковник Владимир Серафимов – освободителят на Родопите, командирът на 21 Среднорогорски полк – да си припомним, каква е историята и въпреки, че четите и ордите на Евер паша са били четири пъти по многобройни от тези на полковник Серафимов, той успява да спечели битката и освободи Родопите, каза още водачът на листата на Патриотичен фронт НФСБ – ВМРО.

За закриването на предизборната кампания в Смолян тази вечер пристигна и съпредседателят на коалицията Валери Симеонов.

"В моя живот Смолян и Родопите заемат особено място. Още от далечната 1973 година, когато за първи път попаднах в Родопите бях впечатлен от нейната красота. За мен това е най-красивата българска планина, казвам го не от куртоазия, а това е самата истина. Това е планината, която в най-голяма степен е свързана с цялата драматичната история на нашия многострадален български народ – с неговите победи, поражения, извисяване на духа и падения. Всичко това няма как да не ангажира всяко българско сърце и душа, не случайно на Родопите са посветени едни от най-добрите произведения от Вазов, Хайтов…

Второто откриване на Родопите беше, чрез творчеството на Николай Хайтов. За първи път имах удоволствието да вляза в една непозната за мен вселена – на родопската душевност, неподправената, любов към родината, постоянството, което лъха от всеки разказ на Хайтов, каза в словото си Валери Симеонов. След моето запознанство с Хайтов през 1976 година и впоследствие когато започна патриотичното предаване по телевизия Скат, за мен беше чест да се сближа с този велик българин.

От 1999 година досега аз се прекланям и в цялата си дейност, и целия живот аз се опитвам да подражавам на това, което правеше Николай Хайтов. Съпредседателят на “Патриотичен фронт НФСБ – ВМРО” обясни какво залагат в платформата си за предстоящите парламентарни избори – още от създаването на партията възникна задължението да създадем партия, която да поеме патриотичния вот и това беше причината да създадем най-новата патриотична партия в българската история. Заложихме в нейната идейна платформа –основни принципи – подчинени на служба на Родината – констатирахме основните проблеми в обществено-икономическия живот и набелязахме пътищата за решаване на всички тези проблеми. Така вече три години. Всичко, което е заложено в програмата на НФСБ, Хайтов го написа още през 1990-92 година. В едни от най публицистичните си книги – „Троянските коне” – първа и втора част.

Симеонов представи партия НФСБ – коалиция – като чисто родопска партия и коалиция. Предстоят поредните избори, до които се стигна след масово недоволство. Отново предстои борба за парламентарните столове, пред всички са изправени редица политически партии и коалиции – в по-голямата част стари играчи от политическия живот. Новата политическа коалиция е Патриотичният фронт и ВМРО. Ние като нова коалиция, която разписа своите документи на 3 август, решихме да дадем нов модел на политическо поведение.

Патриотичния фронт и коалиция през изминалите два месеца показа как може да се работи в името на България – при нас нямаше борба за редене на листите, нямаше противоборства. Защото всички 14 партии в коалицията са издигнали в култ дълга си към Родината – не случай мотото ни е „България над всичко”. Аз като съпредседател на Патриотичния фронт, а имам правото да говоря и от името на моя приятел и съпредседател Красимир Каракачанов, сме убедени, че в бъдещето правителство ще наложим модела на обединението, заяви Симеонов. Само обединявайки се около основните приоритети на Родината ще имаме възможността да решим тежките проблеми от кризата, в която е изпаднала България, категоричен е Симеонов.

Всички тези, които ще бъдем в парламента сме избрани от българските граждани. И всеки, гласувайки за неговата предпочитана политическа партия, го прави с дълбоката надежда, че най-сетне техните избраници ще постигнат така лелеената и желана промяна – която ще повиши доходите, ще възроди икономиката, промяна, която ще направи така, че здравеопазването да не е мръсна дума. Промяна, която ще направи образованието достойно, почтено и желано, промяна, която ще издигне достойнството на България. Която ще направи България достойна както и нас достойни да бъдем наследници на великите Левски, Захари Стоянов, полк.Серафимов и всички други герои положили костите си, за да я има Българи и да ни има нас. Тази промяна може да се постигне чрез търсене на единение в името на общите интереси. От друга страна в следващото Народно събрание ние ще бъдем безкомпромисни към всички опити за злоупотреба, корупция, кражба или прокарване на каквото и да е било извън българско влияние. Ще бъдем безпощадни, както и към собствените си слабости. За нас няма свои, няма чужди всеки, който не спазва законите е поставен на прицел. Ще бъдем точно тези настървени и озъбени овчарски кучета, които ще прогонят всички хиени и кърлежи", категоричен бе лидерът на патриотите.

“Дошло е времето на власт да дойдат кривите да оправят България. Аз апелирам към вас, всички наши симпатизанти – всички, до които ще стигнат нашите думи и програма, да спрат да гласуват по симпатия, по красота, да спрат да гласуват за лъжливи обещания. Призовавам един път да гласувате за тези кривите – за тези които като се хванат с нещо докато не го го докарат докрай не спират . Защото само човек с характер и позиция може да бъде състрадателен, може да разбере какво означава да те забрави твоята собствена държава на 1000 км. В гръцки град, да те остави несправедливо да те осъдят. Ние върнахме моряците. Защото ние бяхме тези, които спряхме един престъпен проект Бургас – Александруполис, който минаваше през три области – Бургаска, Ямболска и Хасковска и щеше да унищожи природата, животинският свят и щеше да носи само загуби на държавата – ние го направихме. Ние бяхме хората, които спасиха граничния полицай Михаил Цонков, който държавата тръгна да съди, че е прострелял турския бракониер в защита на свещените български граници. Ние сме и тези, които вече 12 години упорито и непрестанно работят да не се забравят великото дело и името на най-великия съвременен българин Николай Хайтов. Точно ние кривите имаме основанието да претендираме за вашата подкрепа и подкрепата на българския избирател, така, че в крайна сметка България да бъде над всичко и България да бъде за българите. Да живее България!”

Силвия Трендафилова е родена в София. Завършва средното си образование през 1995 г. в Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ”, с усилено изучаване на български език и литература, старобългарски език, старогръцки език, латински език, немски език, история на културата, изкуство и философия. През периода 1995 – 2000 г. е студентка в две специалности – право и журналистика в Нов български университет. По журналистика защитава с отличен дипломна работа на тема “Цензурата в електронните медии”. Веднага след завършване на висшето си образование, започва работа в ТВ СКАТ. От 2000 г. до 2002 г. е репортер и водещ на Новини и Сутрешен блок. В 2002 г. създава правно-публицистичното предаване “Според закона”, в което съчетава и двете си специалности – право и журналистика. И до днес Силвия Трендафилова е автор, репортер и водещ на предаването. Успоредно с него, тя реализира около 13 документални филма и тв-пътеписи, в които се изявява и като режисьор. Сред тях по-значими са филмите: “Родени българи”, “Будна памет”, “Българин да си остана”, “Великден в Босилеград”, “Осмият ден”, “Зад синора” (три части), “Новото робство” (шест части), “Храмът на поробителя” (в съавторство със Стоян Иванов – журналист в ТВ СКАТ), “Гложенският манастир” (две части), “Кървава чешма” (три части).

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе