Дора Янкова: БСП е единствената партия с реална политика към хората, десните и либералите имат само икономически интереси

 Дора Янкова: БСП е единствената партия с реална политика към хората, десните и либералите имат само икономически интереси

Няма да допуснем ДПС да е втора политическа сила с гласове от чужбина,скочиха в Чепеларско

Правителството на Орешарски бе правителство на размразяването, правителство, което даде първа социална милувка след тежкото управление на ГЕРБ и политиката на замразяване на Дянков. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” в Смолянска област Дора Янкова, която проведе среща с жители на чепеларските села Малево, Орехово и Хвойна. В срещите се включиха и Слава Пепеланова, седма в червената листа, както и общинските съветници от БСП – Чепеларе Панталей Мемцов и Радост Петрова.

Янкова припомни, че за 14 месеца правителството с мандата на БСП е направило много повече за развитието и подобряването на живота на хората, отколкото ГЕРБ за 4 години. „Докато ГЕРБ фалираха над 100 000 фирми и замразиха заплати и пенсии, ние увеличихме помощите за отглеждане на деца, възстановихме „щвейцарското правило” за индексация на пенсиите, гарантирахме добавки към пенсиите за Нова година и Великден. Работихме активно за регионалното развитие, инвестирайки милиони в обновяването на инфраструктура и подобряване на средата на живот и в малките населени места. Янкова подчерта, че първокласниците за първия учебен ден ще получат 250лв. Повишени са и всички видове социални помощи. Янкова разкри, че основна причина за неизпълнената част от програмата на БСП и Орешарски е липсата на подкрепа от представителите на либералната партия, които са се оказали капиталисти, крепящи десни политики.

Янкова призова хората да подкрепят БСП, гласувайки с номер 22 в бюлетината, защото единствено социалистическата партия води реална политика, с акцент помощ за хората. „Всичко останало е икономически интереси, които ги виждаме и у ГЕРБ, и у ДПС”, категорична бе тя.

Дора Янкова очерта, че балансирането на енергетиката ще е сред приоритетите на БСП в новото правителство, без да се допуска повишение на цените. Семейното подоходно облагане, също е застъпено в програмата на социалистите. Дора Янкова гарантира и подкрепа за развитие на стопанството и подкрепа за бизнеса, продължавайки реформите и премахване на различните режими.

В трите села Янкова представи и програмата си за развитие на кооперациите, като шанс за родопското селско стопанство, което ще позволи разкриване на работни места и съживяване на старите традиции в сектора.

„Не бива да допуснем ДПС да стане втора политическа сила в страната и то с гласовете от чужбина”, заявиха участници в срещата в село Малево. Малевци изказаха своето притеснение от разкриването на огромен брой секции в южната ни съседка и възможността чужди държави да определят политиката у нас. Хората попитаха и как така от врагове сега ГЕРБ и ДСП се сприятеляват и стоплят отношенията си.

Според Янкова двете партии винаги са имали общи икономически интереси, партньорство и взаимна подкрепа по икономически интереси. „Въпреки това БСП плати цялата политическа и морална цена и бе обвинена в задкулисие, което обаче е присъщо за другите две партии”, категорична бе Янкова.

В село Малво хората се оплакаха от лошите административни услуги, които получават от общината чрез кметския наместник, лошите пътища и липсата на лекарска помощ.

В село Орехово Дора Янкова и Слава Пепеланова бяха посрещнати край Параклиса Въздвижение на Светия Кръст Господен, където се състоя празнична служба по повод Кръстовден. Кандидатите за народни представители споделиха благословената трапеза и пожелаха здраве на жителите на Орехово.

В село Хвойна жителите поискаха от кандидат- депутата да съдейства за поставянето на банкомат, защото имат трудност с получаването на пенсиите. Оплакаха се и от лошото управление на община Чепеларе, прекомерната сеч в горите, липсата на работни места и блокирането на всички инвестиционни намерения към района.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе