Дора Янкова: Без подкрепа от държавата регионите ще тънат в мизерия

 Дора Янкова: Без подкрепа от държавата регионите ще тънат в мизерия

Развитието на Неделино ще продължи, но паралелно с това ще работим за повече работни места и рестартиране на икономиката. Това заяви на предизборна среща с жителите на Неделино водачът на листата на Коалиция „БСП – лява България“ Дора Янкова. В срещата участваха и вторият в листата Емил Хумчев, общинският председател на БСП Александър Бабачев и членове на предизборния щаб.

Янкова подчерта, че основен приоритет за левицата в региона ще бъде подкрепа на хората в предпенсионна възраст, за които нито има работа, нито шанс да натрупат необходимия стаж за пенсия. В предишния кабинет нито ГЕРБ, нито ДПС ни подкрепиха за увеличението на пенсиите от 5% и за въвеждането на по-гъвкави мерки за пенсиониране, напомни Янкова. Тя подчерта, че БСП е единствената партия, която защитава по-бедните хора.

„Рестартът на икономиката ще продължи. Предприятията, които даваха прехрана на хиляди, но бяха продадени на безценица от правителството на Костов трябва да се възстановяват с държавна помощ. Ако я няма държавата да подкрепя развитието на регионите, ще останем в условията на див капитализъм и мизерия“, настоя Янкова.

Тя подчерта, че е носи с гордост високото отличие „Почетен гражданин на Неделино“. „Чувствам ви като мои съграждани, затова подкрепете ни на 5 октомври с номер 22 в бюлетината, защото само ние сме на ваша страна и работим за подобряване на живота ви“, призова Янкова.

Обещаното от ГЕРБ саниране на блоковете за 2 милиарда е балон, заяви водачът на лявата листа по-късно пред избиратели в Златоград. За втория планов период 2014-2020 година за саниране е енергийна ефективност са предвидени само 300 млн. евро. Средствата няма да стигнат за всички блокове, да не говорим за къщите ви, а балонът на ГЕРБ прикрива скока на цените на електроенергията от 30 на сто, а първото поскъпване от 10 на сто ще е от октомври, обясниха кандидатите за депутати от левицата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе