Д-р Фиданов: ДПС е единствената партия, която има възход през годините

Д-р Фиданов: ДПС е единствената партия, която има възход през годините

„Движението за права и свободи е единствената партия в България, която има възход през годините“, това заяви кандидат-депутатът от смолянската листа на ДПС д-р Петър Фиданов. Тези думи той изрече по време на среща с жителите на смолянският квартал Горно Влахово. Петият в листата, заедно с областният лидер на движението Салих Аршински и общинският председател на структурата Сафедин Чикуртев посетиха хората от квартала, за да ги запознаят с платформата на партията.

„Виждали сме, как едни партии бележат рязък възход, но после и рязко изчезват от политическата сцена на България. За разлика от тях, ние се радваме на все по-голямо доверие от страна на гласоподавателите. Това няма как да не ни радва, тъй като се дължи на нашата работа“, коментира още петият в листата на партията. Като пример той посочи резултати от изборите през годините. Той за пореден път подчерта, че ДПС си е поставил- за цел на предстоящият вот да достигнат предходният резултат, тоест минимум -двама депутати.

Салих Аршински направи анализ на управлението на правителството на ГЕРБ, като подчерта грешките, които са допуснати в социалната и здравна политика. Той обаче посочи и мерките, които възнамерява ДПС да вземе, за да се намали безработицата и вдигнат доходите на гражданите. „Държавата е пред фалит и трябват спешни мерки, за да не се стигне до ситуациите в Гърция и Кипър. Всички видяхме до какво ни доведе некадърното управление на ГЕРБ. Доходите бяха замразени, цените скочиха няколко пъти, а българина обедня“, коментира Аршински. Той изказа и своето недоволство от приказките по адрес на ДПС, че е етническа партия. „Не мога да слушам безучастно подобни изявления. Половината водачи на нашите листи в страната са християни. Коя друга партия има водачи на листите, които да са от малцинствата? Трябва да се спре веднъж за винаги с подобни приказки, тъй като смело мога да твърдя, че ДПС е единствената не етническа партия“ , каза още Аршински. „Чета, че д-р Дариткова призовава за повече морални ценности. Това го казва, човек, който се подигра със здравето на хората и да говори за морал, е меко казано цинично“, отбеляза още областния лидер на ДПС. Оплакванията на хората от квартала, бяха преди всичко от инфраструктурата и безработицата. Повечето въпроси касаеха общинската власт, която в продължение на десетки години нехае за разрешаването на доста наболели проблеми. „Докараха ни до просешка тояга, такова нещо е нямало никога“, жалваха се жителите на кв.Горно Влахово. „От рекет и геноцид, ни дойде до гуша, трябва да се вземат мерки и някой да оправи най- после тази държава“, бяха част от коментарите.

Преди срещата в квартала, водачът на листата на ДПС в 22 – ри МИР Мустафа Карадайъ, заедно с Петя Ризова, д-р Петър Фиданов, Салих Аршински и представители на младежката организация посетиха курбана в с. Влахово. Хората ги посрещнаха радушно, като доста млади хора изявиха желание лично да се запознаят с Карадайъ и да получат автограф от него.

Купуването и продаването на гласове е пръстъпление.

Вирни се горе