"Що е то предприемачество?” бе темата на откриващото събитие на Програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи в Смолян

понеделник, 14 септември 2020 г.

Със силно мотивиращо първо занимание стартира Програма „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Смолян. Събитието се проведе на 12 септември в „Посетителски информационен център – Сосковчето“, град Смолян и имаше за цел да въведе участниците в Програмата, представяйки темата: „Що е то предприемачество?”. Събитието стартира с приветствия от страна на организацията домакин – Сдружение „Магна Натура“, гр. Смолян, както и от фондация „Америка за България“ и ръководството на община Смолян, което в писмен вид изпрати своето мотивиращо послание към участниците. Основен лектор бе Апостол Дянков – Мениджър проекти/Устойчив поминък в „Джуниър Ачийвмънт“, България. В рамките на заниманието участниците получиха повече информация и разсъждаваха върху редица теми, свързани с начините по които се избира печелившата бизнес идея, успешния модел на предприемаческо мислене, както и върху въпросите какъв е устойчивия, отговорен и регенеративен бизнес, нуждата от създаване на добавена стойност с парични и непарични измерения върху продукта и услугата. В допълнение, бяха представени бизнес казуси и разработена канава за бизнес модел по конкретно избрана от участниците бизнес идея. Събитието бе първото от общо 13 занимания в рамките на есенното издание на Програмата в Смолян, планирана да се провежда с по едно занимание всяка седмица. Във втората седмица от Програмата участниците ще имат възможност да посетят местен бизнес в района на изворите на река Арда и да се запознаят с предприемач, стопанисващ атракция изцяло в духа на природата на Родопите и включваща къща за гости, снабдена с енергия от възобновяеми източници и представяща по изключително атрактивен за посетителите начин природното богатството на Родопа планина. Като допълнение, с участието на местен експерт, ще бъде разгледана в по-широк контекст темата за развитието на локален бизнес в услуга и с помощта на местната общност.

Програма „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ – град Смолян се изпълнява от Сдружение „Магна Натура“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Специален фокус на Програмата в Смолян е развитието на бизнес идеи, базирани върху възможностите, които природата и богатото биоразнообразие на региона предоставят.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009