„Ростер“ подобрява условията на труд по проект за 220 000 лв.

  „Ростер“ подобрява условията на труд по проект за 220 000 лв.

Фирма „Ростер“ изпълни проект за безопасни условия на труд за над 220 000 лв. Ръководителят на проекта Надежда Митева и управителят на фирмата Росен Терзиев отчетоха извършеното по проекта на специална пресконференция.

Разработката беше изпълнена по схемата за безопасен труд по ОП „Развитие на човешките ресурси“ с финансиране от Европейския социален фонд. По нея се кандидатстваше в България с проекти по две обявявания. „Ростер“ подава предложение при първото обявление през 2011 г. Схемата „Безопасен труд“ се инициира и ръководи от Агенцията по заетост, каза ръководителят на проекта Надежда Митева.

Целта на проекта е дългосрочно подобряване на условията на труд във фирмата, усъвършенстване на организацията на трудовите дейности и повишаване на ефективността на труда. Една от най-важните дейности бе анализ на състоянието и проектиране на организацията на труд във фирмата. Много важна дейност бе и доставка на противопрашна уредба, която осигурява обезпрашаването на работните терени. „Тя е необходима в работата, работниците са по-ефективни, когато средата е по-добра и наличието й ще даде възможност да се взимат и по-тежки обекти. Машината спестява едно работно място, тъй като преди обезпрашаването ставало с противопожарен маркуч. С нея се спестява и вода, обясни управителят и допълни, че с нея изглеждат много по-професионално. Друго предимство на тази машина е озониране на въздуха, тя вкарва кислород на работещите на обекта. По проекта са доставени и 650 работни костюми и лични предпазни средства за 85 работници. Облеклата са с високо качествени летни и зимни работни костюми, специални очила и оборудване.

Друга важна дейност, която се изпълнява и сега е обучение на служителите за безопасна работа, както с въведеното оборудване така и за спазване на новата организация на трудовата дейност. Екипът който работи по проекта е Цветанка Генчева, Минка Моллова и административния ръководител от фирмата Емилия Терзиева.

„Резултатите, които постигнахме, са повишена обща безопасност при работа, подобрени работни терени, подобрено качество на работа“, каза в заключение Надежда Митева. Общо допустими разходи по проекта са на стойност 185 157 лв. , но общо направените надхвърлят 220 000 лв.Фирмата е вложила и лични средства в размер на 35 000 лв.

Фирма „Ростер“ е основана 1990 г., като първоначално започва работа с търговия на дребно, след това с търговия на черни и цветни метали, за да стигне до сектор строителство, специализирайки в разрушаване, демонтажи и изпълнение на земно изкопни и земно насипни работи. Основният екип на фирмата е 100 души, като всички са смолянчани, подчерта Терзиев. „Ростер“ има база и офис в Смолян, но изпълнява проекти в Бургас, Велико Търново, за ТЕЦ Марица 2, Лукойл Нефтохим- Бургас, Нестле – Варна. Фирма "Ростер“ има пълен набор от специалисти и машини от разрушаване до рециклиране на бетона.

Вирни се горе