Отговор на въпроси по данъчно и осигурително законодателство в www.nap.bg и на телефон 0700 18 700

вторник, 28 февруари 2012 г.

Отговор на хиляди въпроси по данъчното и осигурително законодателство могат да намерят клиентите на администрацията в системата „Въпроси и отговори”, публикувана на www.nap.bg. В интернет приложението са обявени също и абсолютно всички указания и становища на изпълнителния директор на НАП по прилагане на законодателството от 2006 г. до сега. Тези документи клиентите на агенцията могат да намерят също и в разделите „Данъци” и „Осигуряване” на www.nap.bg.

С търсачката на приложението, клиентите на НАП могат много лесно да намерят отговорите на своите въпроси. Това става по ключова дума, изходящ номер, вид нормативен акт, по член, алинея, точка от нормативен акт. Освен това, системата „Въпроси и отговори” дава възможност да се залага начална и крайна дата на търсения документ, както и вида на документа – въпрос, указание, становище. Базата данни от отговори, становища и указания се обновява ежедневно и информацията, публикувана в приложението за въпроси и отговори, е напълно актуална.

От НАП напомнят на своите клиенти също, че отговор на данъчни и осигурителни въпроси, те могат да получат и на телефона за информация 0700 18 700. Информационният център на НАП е с работно време от 9.00 до 17.30 ч. всеки делничен ден, като обаждането се таксува на цената на един градски разговор. Запитвания могат да се изпращат и на имейл адрес: infocenter@nra.bg.

Освен тези две възможности, когато имат въпроси при много специфични данъчни и осигурителни казуси, гражданите и фирмите имат и друг вариант. Всеки четвъртък от 14,00 до 16,00 ч. в петте дирекции „Обжалване и управление на изпълнението” в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново има организирани приемни. Тогава експерти по прилагане на специфично законодателство отговарят на въпроси на клиентите на агенцията.

Междувременно от вчера на интернет страницата на НАП e достъпен и програмен продукт за изготвяне на декларацията за изплатени доходи извън трудови правоотношения. До 2 май всички фирми, които са платили доходи на физически лица, различни от такива по трудов договор, са длъжни да декларират пред НАП данните за това.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009