ЕВН ще ремонтира мрежата си с АТВ през зимата

сряда, 22 октомври 2014 г.

Подготовката обхваща въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Основните направления на подготвителните мероприятия включват инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на оборудване, специализирана техника и инструменти. Дружеството посреща зимния сезон с необходимия запас от складови наличности и материали. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България, внимание се отделя и на зимните курорти и туристически центрове.

По-конкретно подготовката на EVN България

Електроразпределение обхвана следните дейности:

• инспекции на 57 000 км мрежи средно и ниско напрежение • подменени 1798 стълба по мрежи средно и ниско напрежение • извършени инспекции на повече от 12 700 трафопоста и възлови станции, собственост на дружеството • в трафопостовете е направена цялостна и комплексна проверка на оборудването • доставка на материали и техническо оборудване по места • преглед на специализираната механизация – налични 428 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 26 високопроходимиавтовишки. Допълнително са осигурени и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места • Подготовка на автомобилния парк за зимни условия • доставена специализирана техника и материали – дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки, радиостанции. Специалистите на дружеството монтират дистанционни щанги между проводниците на въздушните линии против допир в случай на буря или силен вятър • дружеството е осигурило и дизел-генератори, в случай на екстремни атмосферни условия, които забавят бързото възстановяване на захранването при аварии • изградена вътрешна мрежа в дружеството за бърза комуникация, независима от външни доставчици • модерна система за телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръженията по мрежата • 76 дежурни екипа – 24 часа, 7 дни в седмицата, както и възможност за включване до 1200 сътрудници при извънредни ситуации • Усъвършенствана система за координация на аварийните екипи чрез използване на GPS • допълнително включване на външни фирми при необходимост.

Отчитайки опита от работата на дружеството в условия на тежка зимна обстановка, дружеството е създало необходимата организация за действия при усложнени условия: въведена е организация на аварийните екипи, налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и 3 центъра за специализирана техника. В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен кризисен щаб.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции ”Гражданска защита”. На всички областни управи, общински кметове и директори на Териториални дирекции "Гражданска защита” е предоставена информация за конкретните лица за контакти от EVN България.

На разположение на клиентите е също и денонощният телефонен център на дружеството, където клиентите могат да се информират по различни въпроси или да подават сигнали за евентуални аварии.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009