СправочникКултурен афиш

Смолянски спектакъл “Кокошка с брошка” гастролира в Индия

понеделник, 16 януари 2012 г.

Един от най-успешните и забавни спектакли за деца и възрастни на Центъра за изкуства “За Родопите” – “Кошошка с брошка” ще гостува в Индия през февруари 2012 г. Спектакълът на Петър Тодоров и Десислава Минчева е поканен на гастрол лично от президента на международната куклена организация УНИМА Дади Пудумджи, който е директор на 10-тия международен куклено-театрален фестивал “Ишара” в Делхи. “Кошошка с брошка” ще бъде представена в Делхи, Гургаон и Мумбай. Организаторите определят Петър и Десислава като едни от водещите и най-иновативни куклени артисти в Европа.

Подробна информация може да бъде намерена на електронната страницата на фестивала: http://www.isharapuppet.com/IsharaPuppets/calender.htm

"Мъжка забавачка"

петък, 30 декември 2011 г.

На 13 януари от 19 часа в голямата залата на Драматичен театър Пловдив любителите на театралното изкуство могат да гледат представлението “Мъжка забавачка” от Кристоф Магнусон.Постановката е на Емил Бонев,а превода на Боян Иванов. Участват актьорите Асен Блатечки, Петър Тосков, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов и Мая Тодорова.

“Мъжка забавачка” от Кристоф Магнусон е съвременна немска комедия. Първата й премиера е през 2003 г. в Бон. Скоро след това пиесата се превръща в култов хит. През ноември 2005 г. е поставена в Берлин. Спектакълът на Драматичен театър –Пловдив е първото й представяне в България. Трима приятели са си обзавели “мъжка стая” в подземен етаж на голям хипермаркет. Там те намират спасение след изморителното съботно петчасово пазаруване с жените си. В своя таен оазис те могат необезпокоявани от никого да се занимават със своите хобита, да се оплакват от жените си и да правят смели планове за бъдещето. Комедийните ситуации, в които попадат, са провокирани от един пожарникар, който иска да закрие тяхното убежище. Разбира се, обсебен от техния свят, той става един от тях. Животът тук и с тях му харесва много повече, отколкото там и с нея. В крайна сметка, както може да се предполага, след голямото мъжко забавление в малката мъжка забавачка силните на вид слаби мъже се завръщат при слабите си на вид силни жени. Щастлив край в името на най-смисления съюз между мъжа и жената – семейството. Добра драматургия! Ярки актьорски изпълнения! 100 минути гарантиран смях!

Новините по общини

Архив

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009