Зрелостникът Борислав Семерджиев - лауреат на Национална олимпиада по информатика

Зрелостникът Борислав Семерджиев - лауреат на Национална олимпиада по информатика

Невероятно постижение на Национален кръг на Национална олимпиада по информатика е лауреатското отличие, което Борислав Семерджиев от XIIа клас в Природоматематическа гимназия “Васил Левски” Смолян достойно постигна. Тя се проведе на 13 и 14 март 2021г. Резултатите му от двата състезателни дни го класират на 11 място в страната.

Вече поредна година дванадесетокласникът е на челните места на национални олимпиади и състезания по информатика. След два месеца той ще завърши обучението си в ППМГ " Васил Левски" в профил Природоматематически с профилиращи предмети информатика, математика, информационни технологии и английски език. Поздравления за госпожа Венета Тончева, старши учител по информатика и негов учител.

“Изказваме огромни благодарности на родителите му които непрекъснато го подкрепят и са наши партньори! Желаем на Борко нови успехи, и знаем, че ще ги постигне, защото е умен, много трудолюбив, преследва целите си и знае какво иска!”, написаха в социалните мрежи от ръководството на елитната ни гимназия.

Вирни се горе