Златоградчани поискаха повече конртол върху изборния процес

Златоградчани поискаха повече конртол върху изборния процес

в Аламовци са притеснени, че инвеститорите се оттеглят от района

За контрол върху избирателните секции, прозрачност и честни избори това призоваха социалистите в Златоград при среща на кандидат депутатите от коалиция “БСП за България” при представяне на листата и програмата пред местните граждани. В препълненото читалище възторжено приеха идеята за промяна, която представиха от БСП-Смолян и призоваха:

“Нека всички бъдем съвестни в изборния ден. Докладвайте и сигнализирайте за нередности, за да не се повтори сценарият от предишните избори!”. На срещата с избирателите присъства по-голямата част от листата на коалиция “БСП за България” за Смолянския регион и заявиха решително, че промяна със сигурност ще има, но трябва активно да се гласува, за да може тя да е по-убедителна!

В Аламовци хората са притеснени, че заради бездействието и липсата на заинтересованост на местната власт, инвеститорите се оттеглят от района. Пред кандидат депутатите Дора Янкова, Христо Беров и Севдалин Хъшинов жителите споделиха, че кметът и общинските съветници вместо да помагат за развитието на селото им, те спират инвеститорите. Така се случило с италиански бизнесмен, който предлагал старото училище да се превърне в шивашки цех, като ремонтът и оборудването на сградата да са изцяло за негова сметка, но Златоградската община упорито отказвали да разрешат инвестицията. Според тях, това се дължи на конфликта на интереси от страна на близки до местната власт.

Кандидатите за народни представители от коалиция “БСП за България” бяха категорични, че трябва да спре защитата на частните интереси и да се мисли повече за гражданите и развитието на района и обещаха да проверят този и други случаи, когато БСП дойде на власт.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе