Златоград се включа в кампанията „Да изчистим България заедно”

Златоград се включа в кампанията „Да изчистим България заедно”

За поредна година община Златоград ще участва в Националната кампания „Да изчистим България заедно”. Денят на голямото почистване е 4 юни. Призоваваме всички жители, учреждения и институции, фирми и предприятия в общината, да се включат в организираните мероприятия, като за тази година акцията е насочена към почистване на замърсени защитени територии и горски зони. Участъците, определени за почистване в деня на националната кампания за гр.Златоград са:

Участък Описание на участъка

Участък № 1 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих по Екопътека „Света Неделя” от ул.”Рила” до връх „Св. Неделя”

Участък № 2 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих по Екопътека „Еко-ехо” , от Съдебна палата преминава през чешмата на физкултурника, Орнитологичен кът ”Бърчината” и завършва при комплекс „Панорама”

Участък № 3 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих по Екопътека „Планинска прегръдка” , от чешма ”Мангово до параклиса „Св. Атанас”

Участък № 4 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих по пътя за Хасидере, в участъка от края на ул.”Горски пътник” до параклиса „Св.Атанас”

Участък № 5 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих, от жил. блок Минстрой по пътя за „Св. Екатерина”

Участък № 6 Здравна пътека „Бучето”

Участък № 7 Прилежащи площи и скатове към речното корито на отсечка от края на ул.”Ст.Стамболов” до м. „Пирийца”.

Участък № 8 Прилежащи площи, районите около обществените чешми и местата за отдих на пътна отсечка от изхода на гр.Златоград до края на язовир Златоград и по пътя за ВEЦ-а

Желаещите да се включат в почистването, могат да заявят избрания участък и да получат материали в Общинска администрация, в периода от 01.06. до 03.06.2016г. За останалите населени места, определянето на участъците и организацията за почистването им се извършва от кметовете и кметските наместници на съответното населено място. За допълнителна информация, относно организацията за почистване, Общинска администрация Златоград обявява телефон за връзка – 0884 600 172. Нека посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста община, призовават от общинската администрация на град Златоград.

Вирни се горе