Земеделски производители и експерти от Министерството на земеделието проведоха среща

Земеделски производители и експерти от Министерството на земеделието проведоха среща

Среща между земеделските производители от област Смолян и регионалните структури на Министерството на земеделието, храните и горите се проведе днес в Смолян. оюзи и браншови организации.

Няма как да избегнем специфичните теми, пред които са изправени животновъдството и земеделието в нашия регион и в планинските региони като цяло. От тази гледна точка, ще ви бъде предоставена информация и за схемите за дребни земеделски стопани, схемите за обвързано подпомагане за отглеждане на млечни крави, овце майки и кози майки в планинските региони. Със задоволство можем да отбележим, че тенденцията е към увеличаване броя на животните, както на едрия, така и на дребния рогат добитък.“, обърна внимание областният управител, като изрази надежда тази позитивна тенденция да е устойчива и трайна през годините, каза областния управител.

Срещата бе ръководена от директора на Областна дирекция „Земеделие“ Иванка Георгиева и в нея участваха земеделски производители от региона и представители на регионалните структури към МЗХГ, както и експерти от Областна администрация Смолян. В рамките на форума се презентира информация във връзка със състоянието на земеделието на национално и регионално ниво, тенденциите за развитие, мерките за подпомагане. Проведоха се дискусии, обсъдиха се предизвикателствата пред земеделските производители, бяха споделени добри практики.

Вирни се горе