Здравният министър откри две обновени отделения в МБАЛ-Смолян

Здравният министър откри две обновени отделения в МБАЛ-Смолян

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова преряза лентата на две напълно ремонтирани и обновени отделения в смолянската болница.

За основен ремонт и обзавеждане на двете отделения са инвестирани над 376 хиляди лв. От тях 310 хил.лв. са средства за капиталови разходи от здравното министерство, а 66 138 лв. са средства инвестирани от лечебното заведение за ремонт и закупуване на оборудване.

Здравният министър посочи,че областната болница в Смолян е необходимо да предоставя както качествено лечение, така и комфорт на пациентите и създаване на по-добри условия за работа на медицинските екипи.

На откриването присъстваха още Председателят на здравната комисия в НС и народен представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, кметът на Смолян Николай Мелемов, директорът на МБАЛ-Смолян д-р Марин Даракчиев,областният управител,лекари и медицински специалисти.

Министър Атанасова съобщи, че до края на годината министерството ще отпусне 200 хил. лв. за ремонта на още две отделения в МБАЛ Смолян – неврология и УНГ.

Предстои да бъде обновено и кардиологично отделение на болницата, за което здравното министерство е отпуснало в края на август 70 хил.лв.

В МБАЛ Смолян предстои да се реализира и проект на стойност – 7, 5 млн.лв.,за който Smolyannews.com писа.

“Това е най-високата инвестиция в здравеопазването”, заяви Десислава Атанасова,която се надява съвсем скоро да приключат всички процедури по обжалването на самия търг и да започне реализацията на проекта. По Оперативна програма „Регионално развитие” лечебното заведение ще създаде инфраструктура за борба с онкологичните заболявания. По проекта ще бъдат осигурени ядрено-магнитен резонанс, компютърен томограф, мамограф и апаратура на обща стойност 7.5 млн. лв., с които на пациентите се осигурява съвременна диагностика и лечение.

Предвидени са също и мащабни дейности за осигуряване на енергийна ефективност чрез подмяна на цялата външна дограма на сградата и други мерки.

Повече подробности -Виж Видео!!!

Вирни се горе