Здравни инспектори провериха 80 обекти за тютюнопушене в Смолян и Мадан

Здравни инспектори провериха 80 обекти за тютюнопушене в Смолян и Мадан

Все още не са установени нарушения на забраната за тютюнопушене на обществени места. Във връзка със спазване на чл. 56 и 56 а от Закона за здравето, забраняващ тютюнопушенето в закритите и някои открити обществени места, за периода от 15 до 21 юни 2012 г. здравните инспектори от РЗИ – Смолян извършиха 80 проверки в градовете Смолян и Мадан, обясниха от пресцентъра на здравната инспекция. 24 от тях – в обекти с обществено предназначение, 32 – в заведения за обществено хранене и административни сгради, 10 проверки в здравни заведения, 6 в детски заведения и 8 проверки на открити обществени места – прилежащи терени и тротоари на детски и учебни заведения.

Не са установени нарушения, поради което през упоменатия период няма наложени санкции, обясниха още от РЗИ.

Издадени са 6 предписания на директори на детски заведения, с които същите се уведомяват, че съгласно законовите промени се забранява тютюнопушенето на прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца, и следва да спазват новите разпоредби на закона.

В периода 15.06.2012г. – 21.06.2012г. на дежурния телефон на РЗИ – Смолян 0301/ 5-89-30, няма подадени сигнали за нарушение на забраната за тютюнопушене, добавиха от инспекцията.

Вирни се горе