Започва „Седмица на отворени врати в МБАЛ – Смолян

Започва „Седмица на отворени врати в МБАЛ – Смолян

Изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберколозата в България и програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберколоза и малария, целят да се намали заболеваемостта от туберколоза в страната. За да се постигнат целите и да се изпълнят дейностите по програмите се обявява и тази година „Седмица на отворените врати” в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” – Смолян, в периода 16 – 20 юни 2014 г.

През това време в кабинета по пневмофтизиатрия в смолянската болница ще се извършва скрининг на риска за туберколоза от една страна и от друга – прегледи и допълнителни изследвания на лица със съмнения или симптоми на заболяването, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Кампаниите „Отворени врати” се доказаха като добра практика за откриване на случаи с туберколоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.

Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберколозата , да се даде възможност на всеки за достъп до здравната услуга, както и да се популяризира здравословният начин на живот.

Прегледите ще се извършват от екипа на пневмофтизиатричния кабинет в болницата, намиращ се на III етаж, южен вход над инфекциозното отделение, във времето от 8,00 до 15,30 часа.

Поканата е за населението от цялата област и всеки желаещ може да посети кабинета в посочения период и време, независимо от здравноосигурителния си статус.

Вирни се горе