Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков се срещна с протестиращите в защита на девинската болница

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков се срещна с протестиращите в защита на девинската болница

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков се срещна пред Министерски съвет с протестиращите в защита на болницата в Девин, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Държавата е готова да финансира изцяло ново оборудване, както от гледна точка на медицинска техника, така и от гледна точка на преобразуване на сградата на бившата общинска болница, защото тя не отговаря на различни стандарти на РЗИ от 2008 г. – каза Дянков. По думите му – за да стане това обаче, трябва болницата да е държавна собственост. Не може държавата да финансира общинска болница и стари задължения на общинска болница, каза Дянков. Трябва да се започне наново през държавно-търговско дружество и оттам нататък да започне работата.

Утре в 10.00 часа ще се проведе отново среща с представители на община Девин и техни експерти, които ще дойдат за разговори. Министър Дянков изрази надежда, че всички неясноти ще се изчистят и още в петък Общинският съвет в Девин ще вземе решение и ще приеме предложението на държавата. Ако това стане в понеделник ще започне работа. Не може държавата да покрива стари задължения на общински болници, каза Дянков.

Вирни се горе