Ветеринарите започват проверки в ски курортите

Ветеринарите започват проверки в ски курортите

Инспекторите от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) започват засилени проверки на обектите за търговия на дребно, заведенията за обществено хранене, хотелите и временните обекти в зимните курорти, съобщиха от службата. Затягането на контрола се налага заради предстоящото откриване на зимния сезон и наближаващите празници 8-ми декември, Коледа и Нова година.

Инспекциите ще се осъществята от от ДВСК към регионалните служби в София област, Благоевград и Смолян, както и от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол" към НВМС.

Ще се проверяват документите за произход и условията за съхранение на продуктите от животински произход, както и спазването на санитарно-хигиенните изисквания. Разрешенията за установяване на временни обекти се издават от Регионалните ветеринарномедицински служби и общинските администрации.

След като данъчниет приканиха гражданите да им сигнализират за нарушения на поп и фолк певци, като има се гарантира анонимността, и ветеринарните служби сториха същото. Хората в областите, в които са разположени най-посещаваните български зимни курорти – природен парк „Витоша" и курортните комплекси „Боровец", Банско, „Пампорово", Чепеларе, „Семково" и други, могат да подават сигнали за нарушения към ветеринарните инспектори.

Вирни се горе