Увеличиха почти двойно финансирането на болницата в Девин

Увеличиха почти двойно финансирането на болницата в Девин

Вдигнаха почти двойно лимита от Националната здравно осигурителна каса на МБАЛ „Девин“ за първото тримесечие на идната година. Това съобщи кметът на община Девин Красимир Даскалов. „До този момент, лимитът на болницата бе 36 хил.лв. на месец, а от 2016 г. той става 70 хил.лв. Това се случи благодарение на проведените срещи с представители на здравната каза, както и със съдействието на народният представител от Смолянският регион д-р Даниела Дариткова“, коментира Даскалов. Според него, това ще подейства благоприятно на работата на здравното заведение.

„Уведомена съм за вдигането на лимита, но съм в отпуск и все още не съм го подписала“, коментира управителят на МБАЛ „Девин“ Радка Грозданова. „Това го очаквахме 12 месеца и ще бъде глътка въздух за нашата дейност“, добави Грозданова. Болницата ще продължи да функционира, както до сега, без да има увеличение на броя на пътеките. Задълженията на здравното заведение на този етап са около 200 000 лв.

Болницата, която обслужва близо 30 000 души от територията на три общини, затвори врати в средата на 2011 г., заради борчове от около 1.5 милн.лв. Близо три години здравното заведение на работеше, след което отново отвори врати, след като имаше организирани десетки протести от местното население, в негова защита.

Вирни се горе