Ученици дариха средства за закупуване на инхалатори за Детското отделение в МБАЛ - Смолян

 Ученици дариха средства за закупуване на инхалатори за Детското отделение в МБАЛ - Смолян

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян дариха 1710лв. на детското отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Със средствата са закупени инхалактори за децата, които постъпват на лечение в смолянската болница. Това съобщи началникът на отделението д-р Емил Шалдъров. „Това е един много благороден и искрен жест от страна на децата от Първо училище в Смолян. Със средствата, които ни дариха, ще подменим инхалаторите в детското отделение, тъй като тези, които ползваме сега са стари и износени“, каза д-р Шалдъров.

Апаратите бяха официално връчени днес на началника на отделението д-р Емил Шалдъров в присъствието на зам.-директора по лечебната дейност на болницата д-р Емилия Апостолова, д-р Марияна Каварова и старшата сестра Стефка Илиева. Дарението включва десет инхалатора, ушни термометри,единият от които инфрачервен и спално бельо. Учениците дариха и свои рисунки, които са красят стаите и коридора в отделението. Изказвам едно голямо “Благодаря” от името на ръководството на болницата, от името на изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев. Бъдете добри, бъдете човечни!“, каза зам.-директорът по лечебната дейност д-р Емилия Апостолова.

Припомняме, че по време на Великденските празници yчeници oт Πъpвo CУ “Cв.Cв.Kиpил и Meтoдий” -Cмoлян opгaнизиpaxa блaгoтвopитeлeн бaзap, на който продаваха coбcтвeнopъчнo изpaбoтeни ĸoзyнaци, ĸeĸcoвe, poдoпcĸи cпeциaлитeти, вeлиĸдeнcĸa yĸpaca и цвeтни вeлиĸдeнcĸи яйцa. В инициативата се включихаучениците от 20 класа от учебното заведение с мнoгo вълнeниe и eнтycиaзъм. Още тогава пpeдceдaтeлят нa Учeничecĸия cъвeт Бoжидapa Hиĸoлoвa обяви, че всички събрани средства ще се дарят на Дeтcĸoтo oтдeлeниe в MБAЛ „Бpaтaн Шyĸepoв“ – Cмoлян.

Вирни се горе