Три нови линейки пристигнаха в Спешния център в Смолян

Три нови линейки пристигнаха в Спешния център в Смолян

Нови линейки за нуждите на спешната помощ в цялата страна

Три нови линейки пристигнаха в Спешния център в Смолян, съобщиха оттам. Линейките са снабдени и оборудвани с най-добрата техника и апаратура, която да подпомага при спешни случай българските граждани и лекари. Линейките имат сервизно обслужване, за което са подписани 3 договора – договори за доставка, сервизно и техническо обслужване. Гаранционният срок за линейките и апаратурата е 5 години.

Големият инвестиционен проект се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на 400 санитарни автомобила, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ (спешните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа).

Като отделна дейност по проекта ще бъдат модернизирани и всички помещения в структурите на спешната помощ, като за целта ще бъде осигурено ново оборудване и ново обзавеждане. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и е на стойност близо 164 млн.лв.

Вирни се горе